Cserepeslemez szerelési útmutató

Cserepeslemez szerelési útmutató

Az első tetőléc felszerelésének módja az eresz szélességétől és a tető hajlásszögétől függ. A többi léc közötti távolságot a modul hossza szabja meg.

  1. 35-ös modulhossznál: Az első lécet a szarufa alsó végéhez rakjuk, a második lécet pedig az első léc közepétől mérve 25 centiméterre helyezzük el. Ezt követően a lécek közepe közötti távolság mindig legyen 35centiméter.
  2. 40-es modulhossznál: Az első lécet a szarufa alsó végéhez rakjuk, a második lécet pedig az első léc közepétől mérve 30 centiméterre helyezzük el. Ezt követően a lécek közepe közötti távolság mindig legyen 40centiméter.

A cserepeslemezek alsó széle az eresz szélességének 1/3-áig kell, hogy érjen, kivéve, ha semmilyen hófogó nem kerül felszerelésre. 

Ha tetőszegélyt használ, olyan módon rögzítse, hogy a fóliáról az esetlegesen lecsapódó
nedvesség az ereszcsatornába folyhasson.

A lemezsorok lerakását a tető bal oldaláról kezdje. Először rögzítés nélkül rakja le az első három sort, hogy ellenőrizhesse az eresz és gerinc szögét. (4. ábra).

A csavarszükséglet 4,8x35mm-es csavarokból kb. 7-8db/m2 (olyan helyeket, ahol erős szelek jellemzők, sűríteni kell a rögzítési pontokat).

A csavarozást a hullámok völgyében kell végezni, akkumulátoros csavarozó vagy fúrógép mágneses befogójának használatával. (Hatlap, 8-as fej).

A hófogók alkalmazása a jelentős lejtési szögű tetőkön (5. ábra) elkerülhetővé teszi az ereszcsatorna javításokat, cseréket, és kizárja a kockázatát a hóréteg lecsúszásának.

 A cserepeslemez vágása:

Tilos a lemezek vágása olyan szerszámokkal, amelyek használata hírtelen hőmérsékletet emelkedéssel jár, pl. flex. 

Ennek használata a horganyozás sérülésével járhat, melynek következtében megindul a korrózió, amit a felhevült lemezfelületbe olvadó forgácsdarabok tovább gyorsítanak. GARANCIA vesztéssel jár!
Megfelelő szerszám pl. az egyszerű kézi lemezolló illetve rezgővágó.

A szállítás, a szerelés, a megmunkálás folyamán keletkezett esetleges bevonat sérüléseket megtisztítás és zsírtalanítás után megfelelő védelemmel, lakk fedéssel kell ellátni. (javítóspray).

Járás a tetőn:

A szerelést úgy kell megszervezni, hogy minél kevesebb járásra legyen szükség a már felszerelt lemeztáblákon.
Ha erre mindenképpen szükség van, a hullámok völgyeibe kell lépni.